Кредит срещу лична карта – как да вземеш бързи пари?

Кредит срещу лична карта – как да вземеш бързи пари?

В днешно време на всеки се случва да му трябва малка сума пари за кратък период от време. За такива случаи има много фирми за бързи кредити като нас, на които може да се доверите. Финансовите решения са много – кредитна линия, кредитна карта, кредит до заплата или на вноски, както и кредит срещу лична карта. Кредитите срещу лична карта са удобен начин за получаване на пари без да се налага да чакаш с дни решението на банката или да подписва десетки страници документи. Тази статия разглежда особеностите на кредит срещу лична карта и това, което го отличава от останалите видове кредит.

Кредит срещу лична карта – дефиниция

Това е паричен заем, за който не се изисква да докажеш доход от трудово възнаграждение или друг вид доходи. Когато кандидатстваш за кредит от банка, най-често банката ще изисква да предоставиш удостоверение за доход от работодателя си. Тази процедура е бавна, а и може да искаш да не разкриваш на работодателя си, че ще вземаш заем.

Предимства на кредит срещу лична карта

Има няколко съществени предимства на този вид паричен заем пред останалите кредити.

  • Без доказване на доход. Може да имаш причина да не желаеш да обявиш доходите си или пък да нямаш постоянна заетост. Банките, например, изискват да имаш минимум 6 месеца на сегашната си работа, за да ти отпуснат кредит. В такива случаи кредита срещу лична карта е добро решение, което ще ти спести време и ще ти осигури нужните средства.
  • Лесно и бързо кандидатстване. Общоизвестно е, че процеса по кандидатстване за кредит срещу лична карта е изключително бърз и лесен. На страницата на Лендиво можеш да подадеш заявка за кредит само с няколко клика, а парите ще получиш в деня, който кандидатстваш.

Кой може да кандидатства за кредит срещу лична карта?

Пълният списък с условия за кандидатстване е наличен на нашата страница. Все пак, има някои неща, които трябва да знаеш.

Задължително е да си български гражданин и да притежаваш валидна лична карта. Също така трябва да си пълнолетен гражданин и да имаш навършени 18 години. Ако не отговаряш на тези две условия и кандидатстваш за кредит срещу лична карта, то искането ти ще бъде отказано.

Каква е максималната сума на кредит срещу лична карта?

Има безброй много компании, които предлагат подобен тип кредит и размера на максималната сума е различен за всяка от тях. Има фирми, които отпускат малки кредити, както и такива, които отпускат по-големи суми над 5000 лева. Много често клиентите избират суми под 800 лева, които са им необходими за непредвидени разходи или текущи сметки. Най-голям брой хора вземат суми до 600 лева.

Спецификите на кредит срещу лична карта не го правят подходящ за вземане на големи суми. Това е така, защото оскъпяването по този тип кредит е най-често по-високо отколкото при банковото финансиране. Все пак, не трябва да се пропуска факта, че ако изплащаш кредита си редовно, много често ще може да се възползваш от промоциите на определена финансова институция. Това ще ти помогне да намалиш разходите по кредит срещу лична карта.

За какво служи подобен тип кредит?

Има различни видове кредит. Някои са целеви, като автомобилния лизинг, който се използват за закупуване на автомобил. Други са нецелеви кредити, като кредит срещу лична карта. Този тип заеми не идват със задължението да изразходваш сумата за нещо конкретно. Може да платиш сметка, ремонт на кола или да отидеш на почивка.

Някои хора имат кредити към други хора, които трябва да платят обратно. Или пък им е изскочила страхотна оферта за почивка, на която искат да отидат. При този вид кредит кредитополучателя сам решава за какво ще изразходва сумата.

Много често се случва да има повод, за който сме забравили, и ни трябва спешна нужда от пари. Или сме тръгнали на път, но колата се е развалила по пътя и трябва да се ремонтира. Това са ситуации, които не могат да бъдат предвидени и кредит срещу лична карта е добро решение за тях.