Кредити за пенсионери – какво не знаеш за тях?

Кредити за пенсионери – какво не знаеш за тях?

Все по-често ни се случва да имаме спешна нужда от малко пари. Ако си пенсионер и имаш финансово затруднение, може да използваш бърз потребителски кредит.

За съжаление, никой не е застрахован от непредвидени разходи. Възможно е понякога парите да не стигат за лекарства или битови сметки. Често се случва и да изгори някой уред точно, когато не трябва. Всеизвестно е, че пенсиите на възрастните хора в България не са особено големи, а животът постоянно поскъпва. Свиването на разходи невинаги е решение, затова някои пенсионери прибягват до използването на бърз или потребителски кредит. От Лендиво ние предоставяме бързи кредити за пенсионери, които могат да помогнат в тежка финансова ситуация.

Какво е кредит за пенсионери?

Това е специален вид финансов инструмент, който е разработен за хора в пенсионна възраст. За да кандидатствате, трябва да сте пенсионер. Много често банките и финансовите институции имат ограничение за максималната възраст на кредитополучателя. Например, ако сте на 78 години, е възможно да ви бъде отказан кредит за пенсионер.

Кредит за пенсионер има сходни условия като повечето потребителски кредити, които се предлагат на пазара. Най-често заема се погасява на равни месечни вноски и е с фиксирана лихва за целият период на кредита. Пенсионерите, които имат нужда от средства, могат да кандидатстват за заем онлайн или в офис. Разбира се, предвид възрастта им най-често подходящият начин за тях е да посетят офис на кредитора.

Най-често кредит за пенсионер се взема за малки суми и срок от няколко месеца.

Одобрението на бързи кредити за пенсионери става за минути, а парите се получават в същият ден. Този финансов инструмент е изключително подходящ за хора в пенсионна възраст, които имат нужда от пари за нула време.

Лендиво има значителен опит при отпускането на кредити за пенсионери. Във времето сме помогнали на хиляди хора да получат средства, когато са им били най-необходими. Ако ти трябва кредит за пенсионер, може да вземеш пари от нас лесно и бързо като посетиш нашият сайт или някой от офисите на партньорската ни мрежа. За да кандидатстваш онлайн, трябва да имаш банкова сметка. Алтернативно, може да получиш парите си на всяка каса на ИзиПей.

Как да кандидатствам за кредит за пенсионер?

Както името само предполага, за да кандидатстваш за кредит за пенсионер трябва да си пенсионер по стаж или по болест. Срока на кредита е от 3 до 24 месеца, а плащането се извършва на равни месечни вноски. Може сам да избереш подходящият срок на кредита така, че размера на вноската да е съобразена с финансовите ти възможности.

За да кандидатстваш за бърз кредит за пенсионери, трябва да имаш само валидна лична карта. Трябва да се запознаеш внимателно с условията на договора преди да подпишеш – лихвата по кредита, таксите и други компоненти, са описани в него. Запознай се и с погасителния план, който е част от договора. В него са посечени периода на изплащане на кредита, размера на вноската, както и информация за лихвата и главницата, която ще изплащаш с всяка вноска.

Ето и целият процес по кандидатстване:

Стъпка 1 – посети сайта на Лендиво. Избери финансов продукт кредити за пенсионери. Посочи желаната сума и период на кредита.

Стъпка 2 – попълни данните от личната си карта. Наш кредитен консултант ще се свърже с теб по телефона.

Стъпка 3 – ако си одобрен, ще получиш сумата по заема по желаният от теб начин. Това може да стане по посочена от теб банкова сметка или на всяка каса на ИзиПей в страната.

Какъв лихвен процент мога да очаквам?

На първо място лихвата и лихвеният процент се изчисляват по същият начин, както при банките. Лихвеният процент по кредити за пенсионери е с фиксирана лихва за целия период. Така ще си спокоен, че размера на твоята вноска няма да се увеличи докато изплащаш заема.

Трябва да знаеш, че фирмите за бързи кредити обикновено работят с по-високи лихвени проценти, отколкото банките. Ако имаш възможност, изтегли кредит от банка. Ако нямаш възможност, може да се обърнеш към фирма за бързи кредити, но изтегли най-малката сума, която ще ти свърши работа. Също така се запознай с лихвеният процент и с общата сума, която ще трябва да заплатиш, за да си сигурен, че можеш да си го позволиш.

Обобщение

Лендиво се стреми да предлага гъвкави финансови решения за нуждите на възможно най-широк кръг от потребители. Затова сме създали продукт кредит за пенсионери. Тъй като разбираме, че всеки може да изпадне в затруднена финансова ситуация, този заем има същите условия като всички останали наши кредитни продукти.

Ако си пенсионер и имаш нужда от финансиране, може да се довериш на регулирана небанкова финансова институция като нас. При нас ще получиш персонализирано обслужване, както и ясни и прозрачни условия.