Малък онлайн кредит – как да взема?

Малък кредит е подходящ за ситуации, в които трябва да платиш нещо докато получиш заплата. В този случай няма нужда да кандидатстваш за кредит в банка, защото това е дълъг и сложен процес. Процеса по кандидатстване за кредит е свързан с набавянето на много допълнителна документация, която трябва да предоставиш. Също така трябва да имаш постоянен доход и добра кредитна история. Прочети тази статия, за да разбереш как да вземеш малък кредит.

Малка сума на кредита

Когато вземаш пари на заем, не трябва да забравяш, че трябва да ги върнеш обратно, като за това ще дължиш и лихви. Много често хората си спомнят, че са взели заем едва, когато настъпи падежната дата. Затова не трябва да забравяш, че върху главницата ще дължиш лихви, които се увеличават всеки ден. Ето защо, много хора прибягват до теглене на малки суми, с които да си подпомогнат финансово до следващата заплата.

Друг фактор, който не е за подценяване е, че малки онлайн кредити се отпускат много по-лесно. Фирмите, които предлагат кредити за малки суми често ще поискат да им предоставиш само лична карта.

Финансовата тежест също е от значение. Малките кредити се връщат по-лесно, защото общия размер на дълга е по-малък. Често целият кредит може да се погаси на заплата. Замисли се кое е по-лесно: да платиш 300 лева или да изплатиш обратно 5000 лева? Това правило важи с особена сила, когато става въпрос за бързи кредити.

За да не попадаш в клопка, най-добре е да внимателно да премислиш какви са твоите доходи и разходи. Това ще ти помогне да изчислиш какъв е размера на вноската, която можеш да плащаш спокойно. Също така трябва да вземеш предвид условията по кредита. Различните фирми имат различни условия за кандидатстване, лихвен процент и такси при предсрочно погасяване.

Проучи кредиторите внимателно

Когато кандидатстваш за малък кредит, проучи процеса на кандидатстване, както и лихвените проценти, и условията. Почти навсякъде, където кандидатстваш за кредит, ще трябва да предоставиш информация за доходите си, а кредитора ти ще провери кредитната ти история. Предимството на малките онлайн кредити е, че не поставят такива изисквания. За да подадеш заявка за малък онлайн кредит, ти трябва само лична карта.

Обърни внимание на промоционалните кампании на кредитора. Възможно е да се възползваш от много по-изгодни условия, ако си лоялен клиент и плащаш кредитите си навреме.

Избягвай кредити с голяма лихва и много такси

Когато направиш проучването на кредиторите, които си избрал, трябва да имаш налична информация за лихвата по всеки вид заем. Ако ти направи впечатление, че лихвата по конкретен заем е твърде висока, най-добре не го вземай. Най-изгодните кредити се отпускат от банки. Има голям брой финансови институции, които също предоставят кредити, но срещу по-високи лихви. Не забравяй да подхождаш с нужното внимание в подобна ситуация.

Обобщение

Винаги, когато обмисля да вземеш малък кредит онлайн, се запознавай внимателно с условията на заема. Прочети всички документи и разпитай дали има допълнителни такси. Направи си финансов план, за да имаш сигурност, че ще се справиш с вноските по кредита. Може би най-важното е, да не вземаш прибързани решения.