Пари на заем – не вземай кредити от приятели – Lendivo.bg

Пари на заем – не вземай кредити от приятели

Ако ти трябват пари на заем и мислиш да поискаш от приятел – прочети този текст. Това може да се окаже много лошо решение. Практиката да се искат пари от близки и познати е довела до немалко скандали и завинаги прекъснати връзки. По-добре е да се довериш на компания за микрокредитиране и да си спестиш главоболията.

През последните години хората масово се доверяват на финансови компании, които предлагат микрокредити. Като най-честа причина за вземане на малък кредит, клиентите изтъкват плащане на режийни разходи, вноски по други кредити, ремонт на дома или покупка на почивка. Този тип кредитни инструменти са предпочитани от хората, защото съчетават удобство и бързина. Също така микрокредитите често се теглят за малки суми и при много изгодни условия, което ги прави евтини за обслужване.

При сегашните нива на инфлация, лихвите по кредитните карти са изключително високи, което отказва потребителите. Да не говорим, че се начислява такса за какво ли не – за теглене в брой на банкомат, за изпратено известие, за просрочие и т.н. В даден момент потребителите установяват, че трябва да платят значително по-висока сума, отколкото са очаквали. Ето защо много хора решават да се спрат на микрокредити като решение за техните финансови нужди.

Хубавото на микрокредитите е, че всички кредитни компании ги предоставят с фиксиран лихвен процент. Това означава, че вие знаете точно колко ще плащате през целия период на кредита. За разлика от банките, ако заплатите кредита предсрочно вие ще дължите по-малка лихва, а не обратното. Много банки начислят наказателна лихва при предсрочно погасяване на кредита.

Атрактивен елемент за много потребители са и щедрите промоционални кампании, които се организират от фирмите за микрокредити. Почти всички предлагат първи кредит без лихва. А също така имат и големи награди за лоялни клиенти.