Кредити със сигурно одобрение – лесно и бързо

Кредити със сигурно одобрение

Когато имаш нужда от пари, а вече от няколко места си получил отказ за отпускане на заем, обяви като “кредити със сигурно одобрение” започват да ти изглеждат все по-примамлив вариант. Разбираме те, това е напълно нормално.

Но дали наистина съществуват кредити със сигурно одобрение? А дали са изгодни за теб? Могат ли кредитите със сигурно одобрение да се окажат проблем, вместо решение? Това са все въпроси, на които ще се постараем да дадем изчерпателен и коректен отговор.

За съжаление все по-често ставаме свидетели на измамени кредитополучатели, които притиснати от нуждата на пари, са се доверили на недобросъвестни кредитори. Познай какво – фразата “кредити със сигурно одобрение” е на първо място в класацията. Ето защо в следващите редове ще ти обясним всичко за кредитите със сигурно одобрение и за какво да внимаваш при избора на бърз кредит.

Какво е обещанието за кредити със сигурно одобрение?

Нужни ли са ти точни кредити със сигурно одобрение?

Най-често кредитите със сигурно одобрение ти обещават отпускането на заем без проверки, без допълнителни документи, без значение от кредитната ти история, с две думи – одобрението е сигурно. Възможно ли е обаче да се случи това наистина и ако да, на каква цена?

Ако очакваш предложение за кредит със сигурно одобрение от доказана финансова институция, ще останеш разочарован. Никоя кредитна компания, която държи на своите клиенти и спазва всички нормативни изисквания, не може да ти обещае гарантирано одобрение, преди да е направила необходимата проверка.

Да, можеш да кандидатстваш за кредит само с попълването на формуляр, можеш да кандидатстваш и с лошо ЦКР, можеш да кандидатстваш за нов заем, дори ако все още не си покрил текущия си, но одобрение можеш да получиш едва след проверката. Ето защо, реклами като “кредит със сигурно одобрение” са не само нереални, но и подвеждащи, когато става дума за небанкова финансова институция.

Никоя банка не би си и помислила да използва думите  “заем”, “със сигурно одобрение” в едно изречение, така че дори няма нужда да споменаваме банковите институции тук.

Защо не може да има кредити със сигурно одобрение?

Къде се крие проблемът и защо няма регулирана финансова институция, която да отпуска кредити със сигурно одобрение? На първо място, това е нерентабилно за небанковата финансова институция. Отпускането на кредити със сигурно одобрение би означавало буквално кредиторът да дава заем на всеки, който поиска такъв. В този случай, рискът от загуби е не просто голям, той става огромен.

Вторият проблем, поради който доказаните кредитни компании не предлагат кредити със сигурно одобрение са факторите, от които зависи решението им за одобрение. Дори в света на бързите кредити и вземането на заеми онлайн, кредиторите използват механизми и данни, които им помагат да оценят риска по възвръщаемостта на кредита, както и колко кредитоспособен е даден кредитоискател. Казано по-просто, няма как да има заем със сигурно одобрение. Одобрението е резултат от извършена проверка (дори и съкратена), а няма как да знаеш резултата преди проверката. 

Какъв е процеса по оценка на риска на кредитополучател?

За да се определи дали една заявка за кредит ще бъде одобрена или не, е необходимо да се извърши анализ. Първата част от него е така наречената “оценка на риска на кредитополучателя”. Това включва събирането и анализирането на данни като ЦКР, текущи активни задължения, размер на постоянните доходи, месторабота, дори натрупан стаж (за някои кредитни компании).

Всички тези данни се анализират от специализиран софтуер, който отчита колко голям би бил риска за кредитната компания при отпускането на заявения от този човек кредит. Или иначе казано, този човек има ли възможност да изплаща още един кредит. След тази оценка вече, финансовата институция може да вземе решение за одобрение или отказ на искания заем. След всичко това, как ти звучи фразата “кредити със сигурно одобрение”?

Какви фактори имат значение?

Освен оценката на риска, финансовата институция взема под внимание и други фактори преди да одобри конкретен кредит. Това могат да бъдат подробна кредитна история, семейно положение, брой зависещи лица от кредитоискателя, допълнителни източници на доход като наеми и всякакви други подробности, които имат отношение към навременното погасяване на искания кредит. Без направен анализ, никой доказан кредитор няма да отпусне заем, а още по-малко да предложи кредит със сигурно одобрение.

Какво означават кредитни загуби?

Най-общо казано, кредитните загуби са невърнатите и непогасени в срок заеми, дадени от кредиторите. От тази гледна точка, абсолютно логично е преди да отпусне заем, кредиторът да направи анализ, с който да потвърди кредитоспособността на кредитоискателя. Следователно, предлагайки кредити със сигурно одобрение, той се лишава от тази възможност и увеличава потенциалните си кредитни загуби.

Кредитни загуби се формират и когато длъжникът не погасява вноските си в срок. Ето защо, в интерес и на кредитната компания и на кредитоискателят е труден за обслужване кредит да бъде предоговорен и евентуално разсрочен с по-малки вноски, отколкото да се стига до алтернативно събиране на вземанията. Надяваме се, сега разбираш защо няма доказана финансова институция, която да предлага кредити със сигурно одобрение.

Защо фирмите не могат да отпускат кредити със 100% одобрение?

Внимавай за фалшиво обешание, че има кредити със сигурно одобрение

Кредитните компании, спазващи българското законодателство (каквато ти препоръчваме да избереш, когато търсиш бърз кредит) не могат да отпускат заеми със сигурно одобрение в смисъла, който обяснихме понятието до тук. За да отпуснат какъвто и да е кредит, те са длъжни да спазват законовите изисквания и да следват определени стандарти за кредитни процедури и рискове, задавани от регулатора. Целта на тези процедури и изисквания е да бъдат предпазени както кредиторите, така и кредитополучателите от недобросъвестни действия от отсрещната страна по договора. Това е и основната причина нито една регулирана финансова институция да не може да ти предложи гарантирано одобрение за кредит.

Втората причина, поради която доказана кредитна компания няма да си позволи лекомислието да предложи заеми със сигурно одобрение на всеки, е икономическа. Предметът на дейност на небанковите финансови институции, (най-просто казано) е отпускането на краткосрочни заеми на физически лица. Следователно, никоя кредитна компания няма да се опита да се самоунищожи, генерирайки постоянни загуби с отпускане на кредити със сигурно одобрение. Без необходимите проверки и анализ на риска, рентабилността и съществуването на кредитора е силно застрашено. Никой не работи, за да е на загуба.

Надяваме се, че достатъчно подробно и от всяка гледна точка обяснихме защо понятие като кредити със сигурно одобрение е по-скоро измама, отколкото решение на проблемите ти. Въпреки това, ако имаш някакви въпроси не се притеснявай да ни потърсиш на 0700 10 514 или на имейл, ние сме на разположение.

За какво трябва да внимаваш, ако видиш подобно обещание?

До тук стана ясно, че кредити със сигурно одобрение няма как да бъдат предлагана опция от регулирана финансова институция. За сметка на това обаче, кредитните компании могат да ти предложат много други варианти за бърз кредит, който да удовлетвори твоите нужди. Тук ще разгледаме кои са опциите, от които можеш да се възползваш и равносилни ли са те на представата за заем със сигурно одобрение.

  • Отпускане на кредит при лошо ЦКР – това означава, че има вероятност да бъдеш одобрен за кредит с лошо ЦКР зад гърба си, но не и че това е заем със сигурно одобрение. За да получиш желаната сума, въпреки влошената си кредитна история, все пак трябва да отговаряш на изисквания за кредитоспособност, поставени от кредитора. Така че, кредит с лошо ЦКР и кредит със сигурно одобрение са абсолютно различни неща.
  • Кредит без доказване на доход – този тип заеми отново се отпускат след направена проверка. Да, не е нужно да доказваш доход, за да бъдеш одобрен, но това не означава, че няма да бъдеш проверен. В този случай твоето ЦКР играе много важна роля. Не доказването на доход ти спестява време и усилия за получаването на желаната сума, но то не е гаранция за одобрение. Т.е. и този тип кредити не се категоризират като земи със сигурно одобрение.
  • Бърз кредит без проверки – тук отново говорим по-скоро за спестявания на усилия, отколкото за получаване на средства “на доверие”. Всеки кредит, предоставен от регулирана финансова институция, може да бъде одобрен само след направени проверки. Това означава, че кредиторът има право да намали броят и продължителността им до минимум, но не и че може да ги прескочи и да предостави заем без проверки, в буквалния смисъл.

Този тип кредит определено не ти дава гарантирано одобрение. Целта му е да получиш желаната сума максимално бързо и лесно, без излишна документация и забавяне за допълнителни проверки. Ако си с изрядно ЦКР и нямаш големи (спрямо доходите ти) месечни разходи, този тип бърз кредит е една от на-лесните опции, предлагани от кредиторите.

  • Сигурен бърз кредит – това е фразата, която води до най-голямо объркване сред кредитоискателите. Притиснати от нуждата на пари, често виждат в офертите на кредиторите това, което искат, а не това, което реално им се предлага. Сигурен бърз кредит НЕ означава кредит със сигурно одобрение. Сигурните бързи кредити ти гарантират спокойствието, че си избрал подходящ кредитор и спазването на договора от негова страна не е поставено под въпрос.

Освен това, сигурните бързи кредити ти осигуряват спокойствието, че личните ти данни ще бъдат защитени от трети лица. С две думи, този тип заеми ти гарантират сигурност и спокойствие. Одобрението за такъв тип заем зависи от индивидуални фактори като ЦКР, кредитоспособност, постоянни доходи и няма как да бъде гарантирано, преди извършването на съответните проверки. Т.е сигурният бърз кредит и кредити със сигурно одобрение са две напълно различни неща.

Как изглеждат съмнителни обяви за кредити със сигурно одобрение?

Съмнителна обява за кредити със сигурно одобрение

Когато спешно се нуждаеш от пари и вече си получил отказ от няколко банкови и небанкови институции, ставаш все по-склонен да се довериш на всеки, който е готов да ти даде нужната сума. Разбираме те. Този вариант обаче, обикновено води след себе си повече проблеми, отколкото решения. Колкото и да си отчаян винаги е по-добре да потърсиш друга финансова институция, вместо да се доверяваш на съмнителни обяви за заеми със сигурно одобрение. Как да различиш кога една обява за кредит със сигурно одобрение е съмнителна?

  • Името на кредитната компания не фигурира – обяви от типа “Трябват ти парички? Обади ми се!” и оставен телефонен номер без никаква друга информация, напомнят по-скоро за лихвар от 90-те, отколкото за небанкова финансова институция.
  • Обещание за 100% одобрение – колкото и примамливо да звучи, това си остава просто обещание. Никоя кредитна компания не може да ти гарантира предварително 100% одобрение, без да са направени необходимите проверки.
  • Изисквания за предварително плащане – някои недобросъвестни кредитори често се възползват от нуждата на кредитоискателите и изискват заплащането на такси предварително. Поискат ли ти пари преди да си прочел и подписал ясен и еднозначен договор, най-доброто, което можеш да направиш, е да си тръгнеш.
  • Лоша граматика и правопис – доказаните кредитни компании държат високо ниво на професионализъм. Видиш ли грешки в обява за кредит, имаш пълното право да се съмняваш в нейната истинност.

Какви са опасностите, ако вземеш кредит със сигурно одобрение ?

Внимавай, когато кандидатсваш за кредити със сигурно одобрение

Да забравим всичко казано до тук и да предположим, че си успял да откриеш заем със сигурно одобрение. Това е моментът, в който да се подготвиш за последствията, които най-вероятно ще се наложи да понесеш.

  • Много високи лихвени проценти – отпускайки кредит със сигурно одобрение, кредиторът ще се опита по всеки възможен начин да минимизира евентуалната си загуба. И това е напълно логично. Ето защо, взимайки кредит със сигурно одобрение, трябва да си готов да заплатиш доста по-висока сума като обща стойност на кредита от тази, която всъщност си получил.
  • Скрити условия и скрити такси – получаваш заем със сигурно одобрение, но на каква цена? Често в договорите за такъв тип кредити не са посочени, или са посочени неясно допълнителни такси и разходи, които в крайна сметка ще трябва да заплатиш. Дори нещо повече, възползвайки се от нуждата ти от пари на момента, някои кредитори вписват невярна информация в договора, за да си спестят плащане на данъци и понеже ти все пак ще получиш сумата, от която се нуждаеш, си готов да подпишеш. Точно такава схема от нелоялен кредитор е разкрита в Хасково.
  • Натиск за връщане на сумата – вземайки съмнителен кредит, вероятността често да получаваш обаждания по телефона от кредитора, е много голяма. Това не само няма да ти помогне по-бързо да погасиш кредита си, но и ще ти донесе допълнителен стрес и напрежение. Още по-лош е вариантът, когато си избрал кредит със сигурно одобрение от физическо лице, вместо от кредитна компания.

По закон физическите лица нямат право да дават заеми на други физически лица, получавайки облага (лихва) от това действие. Следователно, вече говорим за лихварство, което не само, че не може да бъде регулирано от държавните органи, но е и незаконно. Всички добре знаем за ужасните истории, които произтичат от този тип задължения и непогасяването им в срок.

Защо ти е нужен кредит със сигурно одобрение?

Вече обяснихме, че няма доказана и регулирана от закона финансова институция, която да може да ти предложи кредит със сигурно одобрение, без да е направила съответните проверки. Модерните кредитни компании обаче, могат да ти предложат решение, което да удовлетвори нуждата ти от заем без да те подвеждат. Тук ще изброим някои от основните причини, поради които хората търсят кредити със сигурно одобрение и какъв тип бърз кредит, предлаган от кредитните компании, може да разреши съответния проблем.

  • Имаш лошо ЦКР – някои небанкови финансови институции не са склонни да отпускат заеми на клиенти с лошо ЦКР. За щастие обаче, има други, които предлагат такъв тип кредити и можеш да се възползваш от тях, дори кредитната ти история да е влошена.
  • Спешна нужда от пари – търсенето на кредит със сигурно одобрение често е породено отспешната нужда от пари, имайки предвид колко дълги са процедурите по отпускане на заем в банките. В този случай, най-добре е да потърсиш доказана кредитна компания, която може да ти предостави желаната сума в рамките на няколко часа. Кредитите тип „на момента”, „на мига”, „веднага” или каквото и друго наименование да носят, са подходящия избор в тази ситуация.
  • Липса на други опции – ако вече си получил няколко отказа за отпускане на заем, то абсолютно естествено е да се насочиш към търсенето на заем със сигурно одобрение. Нашият съвет е да продължиш да търсиш сред доказаните и регулирани от закона кредитни компании, вместо да се доверяваш на съмнителни предложения. Голяма част от компаниите предлагат доста гъвкави условия, така че вероятността да откриеш подходящ кредитор не е малка.
  • Няма нужда от излишни документи – когато не можеш или не искаш да подготвяш куп документи, изисквани от банките за отпускането на кредит, е по-вероятно да потърсиш заем със сигурно одобрение. Много от модерните кредитни компании предлагат заеми без доказване на доход, от които можеш да се възползваш. Това ще рече, че процедурата по отпускането на заем е максимално улеснена и отново няма да е нужно да подготвяш цял куп документи, за сметка на това ще си спестиш много главоболия.

Като извод можем да кажем, че изборът на подходящ кредит и кредитна компания са от изключително значение, когато си финансово затруднен. Ако и ти си в такава ситуация, вземи бърз кредит от Lendivo.bg. Ние няма и не ти предлагаме кредит със сигурно одобрение, предлагаме ти професионализъм и намирането на най-доброто решение конкретно за теб. Свържи се нас още днес.