Намери изгодни нови онлайн кредити с лошо ЦКР

Нови онлайн кредити с лошо ЦКР

Не винаги всичко върви по план. Това е и най-честата причина, поради която някои кредитоискатели не успяват да обслужват заемите си и се сдобиват с лоша кредитна история. Ние от Lendivo.bg разбираме, че никой не взима кредит с идеята “този няма да го върна”, и че дори да си пресметнал очакваната вноска и датата на падежа спрямо бъдещите си доходи, може да се появи нещо непредвидено.

За съжаление обаче, регистрите и системите, отразяващи твоите действия по обслужване на получените кредити, не са толкова емпатично настроени. За тях пропусната вноска и необслужван кредит е равно на ненадежден платец с лошо ЦКР, без значение от причината. 

Никой не иска да бъде в такава ситуация, особено когато се нуждаеш от пари отново. Един от вариантите, които стоят пред теб е да потърсиш нови онлайн кредити. С лошо ЦКР намирането на подходящ кредит става по-сложна, но не и невъзможна задача. В момента в България оперират десетки небанкови финансови институции, които биха ти отпуснали нови онлайн кредити с лошо ЦКР от твоя страна, разбирайки че изненадващите обстоятелства са неизменна част от живота ни. 

Как да откриеш надеждни кредитни компании, които биха отпуснали подобни нови онлайн кредити? С лошо ЦКР и с нуждата от пари на момента, понякога сме склонни да се доверим на всеки. Именно за това ще си поговорим в следващите редове – нови онлайн кредити с лошо ЦКР от подходящите финансови институции. 

Какво е онлайн кредит?

В днешно време онлайн кредитирането е предпочитан начин за получаване на средства заради удобствата, които предоставя. Лесно е, бързо е, не е нужно посещаването на офис. Всичко се случва онлайн, а някои от предложенията на кредитните компании са доста по-изгодни в сравнение с банковите институции. Неслучайно все повече хора избират онлайн кредити, когато имат нужда от малки суми за кратко време.

Когато имаш влошена кредитна история, търсенето на нови онлайн кредити с лошо ЦКР, е най-лесният вариант, който и ти можеш да избереш. Освен че можеш да получиш парите си бързо, можеш лесно да сравниш условията, които финансовите институции ти предлагат. Това е изключително важно, когато си поставен в ситуация да търсиш нови онлайн кредити с лошо ЦКР от твоя страна, защото за съжаление има и кредитни компании, които биха се възползвали от затруднението ти по недобросъвестен начин.

Съветваме те (а по-надолу ще разбереш и как) винаги да проверяваш избраната кредитна компания, търсейки нови онлайн кредити. С лошо ЦКР или с изрядно такова, онлайн кредитирането има своите недостатъци. Бъди информиран и въпреки спешната нужда от пари, избягвай предложенията за нови онлайн с кредити с лошо ЦКР, които са неизгодни за теб. 

Какво представлява лошо ЦКР и как то влияе върху твоите кредитни възможности?

Щом търсиш варианти за нов онлайн кредит с лошо ЦКР най-вероятно си запознат с него и защо то може да се окаже проблем. Въпреки това, с няколко думи ще обобщим най-важното, в случай че си пропуснал нещо.

Накратко, ЦКР представлява Централен Кредитен Регистър под ръководството на БНБ, в който се вписват всички предоставени кредити от банкови и небанкови финансови институции. В този регистър се отразяват всички движения по кредитите и на база на това се изготвя така нареченото ЦКР на кредитоискателя или кредитната му история. 

Именно кредитната история е показател, който банковите и небанковите финансови институции вземат предвид преди да одобрят отпускането на конкретен заем. Информацията в ЦКР се съхранява за срок от 5 години. Ето защо твоето ЦКР е изключително важно не само за моментите, в които търсиш нови онлайн кредити с лошо ЦКР, но и за в бъдеще. 

Дората новина е, че можеш да повлияеш положително върху своето ЦКР, и ако сега търсиш нови онлайн кредити с лошо ЦКР, то след 5 години може да си в по-благоприятна позиция.

Как се стига до лошо ЦКР?  

Оценката на твоята кредитна история се базира на начина, по който обслужваш кредитите си. Всяко забавяне на вноска с повече от 30 дни се вписва в регистъра, като просрочие. Непогасяването на вноска с повече от 90 дни влошава кредитната ти история значително, но все още можеш да получиш нови онлайн кредити. С лошо ЦКР намирането на заем е доста по-сложно, но не и невъзможно. 

Когато обаче допуснеш твоята кредитна история да се превърне от лоша в много лоша (при активни кредити, които са просрочени със 180 дни и не се погасяват и към момента), шансовете ти за намиране на нови онлайн кредити са наистина минимални. С лошо ЦКР вероятността да получиш желаната сума е по-голяма, така че не допускай по-голямо влошаване на кредитната си история.

Какви са последиците от лошо ЦКР?

Добрата новина е, че можеш да получиш нови онлайн кредити с лошо ЦКР от твоя страна. Лошата е, че ако не внимаваш при избора, можеш да се сдобиеш с много неизгодни нови онлайн кредити. С лошо ЦКР кредитоискателите често са склонни да приемат всякакви предложения, за да покрият нуждите си. За съжаление, това може да усложни ситуацията ти много повече, отколкото е в момента, преди усвояването на нови онлайн кредити с лошо ЦКР и уж префернциални условия.

Влошената кредитна история (независимо от причината) оказва негативно влияние не само върху намирането на нови онлайн кредити. С лошо ЦКР банките тотално отказват отпускането на заеми, което пък допълнително ограничава избора, който имаш за получаване на необходимата сума. Освен това, условията, които ще ти бъдат предложени за нови онлайн кредити с лошо ЦКР, също ще претърпят промени. 

Като най-често срещан пример можем да посочим повишената лихва при нови онлайн кредити с лошо ЦКР от страна на кредитоискателя, в сравнение със същата при кредитоискател с добра кредитна история. И това са само някои от последствията, които влошената кредитна история води след себе си при търсенето на нови онлайн кредити. С лошо ЦКР ситуацията е доста по-сложна, затова не допускай необслужване и просрочване по заемите си.

Защо бързите кредити са подходящи, когато имаш лошо ЦКР?

Както вече споменахме, получаването на кредит от банка с влошена кредитна история, клони към мисията невъзможна. Ето защо, небанковите финансови институции са вариантът, при който е най-добре да потърсиш нови онлайн кредити. С лошо ЦКР не всички кредитни компании ще са склонни да отпуснат заем, но има десетки, които са с по-гъвкави условия и можеш да получиш желаната сума. 

Така наречените бързи кредити без проверки са една от опциите, които можеш да използваш, в случай че си достатъчно кредитоспособен. Кредитната компания отново ще провери твоята кредитна история, но тя няма да е основен фактор при вземането на решение за одобрение. По този начин, намирането на нови онлайн кредити с лошо ЦКР от твоя страна, значително се улеснява.

Освен решение на финансовият ти проблем, бързите кредити от доказани кредитни компании ти гарантират сигурност при кредитирането, дори и при лоша кредитна история. Така нареченият сигурен бърз кредит. Това ще рече, че заемът, който ще получиш, няма да има скрити условия, неясни клаузи и скрити такси, а личните ти данни ще бъдат защитени. Независимо дали става дума за нови онлайн кредити с лошо ЦКР или за онлайн заеми с преференциални условия, винаги обръщай внимание на кредитора. Проверката няма да ти отнеме много време, но ще ти спести сериозни проблеми в бъдеще. 

Как да намериш нови фирми за бързи кредити?

Онлайн кредитирането представлява все по-голям интерес за потребителите на финансови услуги. Това води до засилен интерес и от другата страна на оградата – нараства броя на небанковите финансови институции, които отпускат нови онлайн кредити. С лошо ЦКР в твоя арсенал, това звучи като наистина добра новина. За да си остане такава обаче, е изключително важно да се доверяваш само на легитимни и законни нови фирми за бързи кредити. Защото за съжаление, броят на измамите расте със същата скорост, с която и новите кредитни компании. 

За да се увериш, че фирмата е лицензирана и регистрирана, можеш да използваш Регистъра на Регулирани Специализирани Финансови Институции (РСФИ) на Българската народна банка преди да се впуснеш към нови онлайн кредити. С лошо ЦКР и избор на нелицензиран кредитор ситуацията ти няма да бъде никак добра. Ето защо, първо направи проверката. 

Този списък може да ти помогне и когато си получил няколко отказа от вече добре известни на пазара кредитни компании. Вероятността нови фирми за бързи кредити да са склонни да отпускат нови онлайн кредити с лошо ЦКР не е малка. Силно те съветваме да използваш списък и информацията от БНБ за да се увериш в легитимността им.

За какво да внимаваш при избора на нови онлайн кредити, когато си с лошо ЦКР?

Спешната нужда от пари, може да бъде много лош съветник. За това, колкото и да те притискат обстоятелствата, бъди внимателен при взимането на нови онлайн кредити. С лошо ЦКР изборът ти е ограничен, но не и невъзможен.

  • Легитимност на кредитните компании – „Нови онлайн кредити с лошо ЦКР” често се използва като примамлива реклама от недобросъвестни кредитори. Винаги проверявай легитимността на кредитната компания, за да не се окаже, че вместо на фирма за бързи кредити, си се доверил на модерен лихвар. Последното е наистина лош избор.
  • Условия на новите онлайн кредити – с лошо ЦКР условията, при които може да ти бъде предложен заем, могат да бъдат доста неизгодни за теб. Преди да подпишеш договор, прочети всяка част от него много внимателно. 
  • Изисквания за отпускане на нови онлайн кредити – с лошо ЦКР или с безупречна кредитна история дали ще получиш сумата, от която се нуждаеш, зависи от останалите изисквания на фирмата за бързи кредити. Те могат да бъдат “стандартни” като това да си пълнолетен, да си български гражданин и т.н., както и абсолютно нереалистични. Затова внимателно се запознай с тях преди да кандидатстваш за бърз кредит.
  • Размер на лихвите – при предлагането на нови онлайн кредити с лошо ЦКР от страна на кредитоискателя, немалка част от кредиторите повишават изискваните лихви. Това се дължи на факта, че когато отпускат нови онлайн кредити с лошо ЦКР на длъжника, поемат по-голям риск да претърпят така наречените кредитни загуби. Или казано по-просто, опитват се да минимизират евентуални загуби. Това обаче може да се окаже много неизгодно за теб и вместо финансова помощ, да усложниш положението си допълнително с непосилен кредит. 

Като заключение можем да заявим, че намирането на нови онлайн кредити с лошо ЦКР може да бъде предизвикателство, но с внимателно изследване и оценка на опциите е напълно възможно да откриеш подходящото решение за твоите финансови нужди.